Sastojci
Sastojci za testo: 2 kašike meda, 40 g margarina, 150 g šećera, 4 kašike mleka, kašičica praška za pecivo , 1 jaje, 450 g brašna, Sastojci za fil: 1 l mleka, 4 kašike griza, 2 vanilin šećera, 300 g šećera, 250 g margarina, 1 limun, Sastojci za glazuru: 4 štangle čokolade, 1 kašika uljaPriprema
Izmešajte sve sastojke za testo, zamesite testo i podelite ga na 3 dela. Razvijte svaki deo oklagijom na veličinu pleha i pecite svaku koru pojedinačno 20 do 30 minuta na poleđini pleha (pleh ne treba podmazivati).Fil: U 1 l mleka skuvajte griz sa vanilin šećerom. Kada se griz ohladi, dodajte 300 g šećera umućenog sa margarinom i na kraju u umućenu masu dodajte sok od 1 limuna.
Preko prve kore namažite polovinu fila, stavite preko toga drugu koru, pa drugu polovinu fila, pa treću koru i na kraju glazuru. Glazuru napravite tako što ćete četiri štangle čokolade rastopiti sa 1 kašičicom ulja. Uživajte!