POTERBNO JE
10 listova želatina, 80 g
borovnica, 350 ml jogurta od borovnice, 350 ml jogurta od vanile, 200 ml
slatke pavlake,
keks
PRIPREMA
Odvojeno potopite po pet listova želatina u hladnu vodu i ostavite da
stoji 10 minuta. Posebno zagrevajte jogurt od borovnice i jogurt od
vanile. Ocedite pet listova želatina i umešajte u topli jogurt od
borovnice, a drugih oceđenih pet listova želatina sastavite sa toplim
jogurtom od vanile. Ostavite da se ohlade. Čim jogurt počne da želira,
dodajte čvrsto umućenu slatku pavlaku koju ste podelili na dva dela. U
jogurt od borovnica umešajte i sveže borovnice. Kalup za srneća leđa
obložite plastičnom folijom, pa sipajte jogurt od borovnice, a zatim i
jogurt od vanile. Zatim lagano promešajte viljuškom da bude šarano i na
kraju poređajte keks. Pre služenja ostavite da prenoći u frižideru.