Sastojci
- 200 g maslaca
- 6 žumanaca
- 6 belanaca
- 300 g šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 1/4 l punomasnog mleka
- 300 g oštrog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 g marmelade od kajsija
- 250 g čokolade za kuvanje
- 150 g maslaca
Priprema
Penasto umutiti maslac i žumanca pa dodati šećer i mutiti dok masa ne postane svetlo žuta. Zatim dodadti otopljenu čokoladu. Pomešanom brašnu sa praškom za pecivo dodavati u čokoladnu masu kroz sito naizmenično sa mlekom. Neprestano mutiti da se dobije glatko testo . Ovoj masi dodati čvrst sneg od belanaca.Testo peči u dobro zagrejanoj rerni u okruglom kalupu (prethodno dobro namazanom maslacem i posutim mekanim brašnom) na 180° C oko 45 minuta.
Ispečenu tortu ostaviti da se dobro ohladi pa je preseći na dva dela. Prvu polovinu torte filovati s marmeladom od kajsija. Drugu polovinu torte staviti na filovanu prvu polovinu i ostaviti da se potpuno ohladi.
Za glazuru na pari istopiti čokoladu i maslac pa premazati tortu da bude potpuno glatka.