Ledeni vjetar torta
Sastojci:
BISKVIT
-
9 bjelanjaka
-
15 žlica šećera (30 dag šećera)
-
1 žlica jabučnog octa
KREMA
VOĆE
Priprema
- Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka i u njega dodajte šećer i ocat. Smjesu dobro izmiješajte električnim mikserom.
- Lim za pečenje obložite pek papirom te pecite oko 50 minuta na 160°C ili dok kora ne postane zlatno – žućkasta.
- Ohlađenu koru vertikalno presijecite na tri jednaka dijela.
- Kremu pripravite na način da žumanjke dobro promiješate sa šećerom i zatim dodate mlijeko, vanilin šećer i gustin.
- Kremu kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
- Kad se krema ohladi, u nju dodajte margarin i sve dobro izmiješajte električnim mikserom.
- Slatko vrhnje ulijte u posebnu posudu i dobro ga izmiješajte električnim mikserom dok ne dobijete čvrst šlag.
- Izrezane banane potrebno je staviti u malo limunovog soka da ne potamne.
- Prvu koru premažite sa 1/3 žute kreme, zatim poslažite voće i sve premažite šlagom.
- Na to stavite drugu koru, pa ponovno žutu kremu, voće i šlag.
- Postupak ponovite i sa trećom korom.
- Ledeni vjetar je gotov, no prije serviranja kolač je potrebno dobro ohladiti i ukrasiti.