Sastojci
Sastojci za 1 belu koru: 5 belanaca, 150 gr šećera, 200 gr kokosa, Sastojci za 2 crne kore: 8 belanaca, 200 gr šećera, 250 gr mlevenih lešnika, Sastojci za fil: 13 žumanaca, 150 gr. šećera, 100 gr.čokolade, 125 gr. putera, Glazura od čokolade ili šlagPriprema
Za sve tri kore umutite mikserom belanca, dodajte šećer i kokos ili lešnike. Svaku koru pecite na 150C 20-30 minuta na papiru za pečenje koji ste podmazali i posuli kokosom ili lešnicima. Ostavite da se kore ohlade.Umutite žumanca sa šećerom i kuvajte na pari 15 minuta, stalno mešajući. Sklonite sa šporeta, dodajte čokoladu, mešajte dok se čokolada ne istopi.
Umutite puter i umešajte ga u žumanca. Kad se fil ohladi, filujete prvo koru od lešnika zatim koru od kokosa i ponovo koru od lešnika.
Odozgo ukrasite po želji glazurom od čokolade ili umućenim šlagom. Prijatno!