POTREBNO JE
400 g piškota
ZA FIL 2 kesice
pudinga od vanile, 1 l mleka, 150 g šećera, 150 g
maslaca, 500 g
breskvi, 2 kesice
šlaga, 100 ml mleka
ZA DEKORACIJU kesica želatina, 200 g breskvi, 2 kašike šećera u prahu
PRIPREMA
Skuvajte
puding, pa kad se prohladi, sjedinite ga s maslacem. Breskve
oljuštite, prepolovite i izvadite im koštice. Polovinu iseckajte na
kockice i sastavite s prohlađenim pudingom. U okrugli sud ređajte
piškote, po njima rasporedite drugu polovinu breskvi, a preko svega
puding. Breskve za dekoraciju oljuštite, isecite na kriške i skuvajte ih
u malo vode zaslađene šećerom. Želatin rastvorite u vodi i lagano
umešajte u prokuvane
breskve. Breskve rasporedite po
torti, a pre
posluženja tortu dobro ohladite u frižideru.