POTREBNO JE
ZA KORE
10 belanaca, 400 g šećera, 2 kašike sirćeta
ZA FIL 10 žumanaca, 200 g šećera, 5 kašika brašna, 0,5 l mleka, 250 g
putera, 100 g mlevenih
oraha, 200 g
šlaga, 100 g seckanih oraha
PRIPREMA
Umutite čvrst sneg od belanaca i šećera, a na kraju dodajte
sirće i još malo mutite. Smesu izlijte u podmazan i brašnom posut veliki
pleh i pecite oko sat ili dva na 100 stepeni. Ako je rerna dobra, kora
će se brže osušiti. Gotovu koru prepolovite popreko, da dobijete dve
manje kore. Za fil umutite žumanca sa šećerom i brašnom, pa u mleku
skuvajte žuti fil. Kad se fil ohladi, dodajte mu penasto umućen puter,
mlevene i seckane orahe, pa sve dobro izmešajte i nafilujte
tortu.
Tortu
premažite šlagom i ukrasite sa malo ceckanih oraha.