POTREBNO JE
ZA KORU 250 g „plazme mlevene“, 100 g
maslaca, 2 kašike kakaoa, 50 ml gaziranog soka od
pomorandže, kesica
vanilin šećera
ZA PRVI FIL 250 ml mleka, 100 g šećera, kesica
pudinga od
čokolade, 125 g
maslaca, 20 ml likera od badema ZA DRUGI FIL 300 ml
slatke pavlake, 100
g šećera u prahu
ZA PRELIV kesica preliva za
torte, 40 g šećera, 250 ml vode
PRIPREMA
Mleveni
keks, rastopljeni, prohlađeni maslac, kakao i sok dobro
izmešajte. Smesom obložite dno podmazanog kalupa. Mleko i šećer stavite
da se kuvaju, a prah za puding razmutite sa nekoliko kašika hladnog
mleka. Kad mleko počne da vri, skinite ga sa vatre i sastavite sa prahom
za puding, pa vratite na vatru da se puding zgusne. U prohlađeni puding
dodajte liker i umućeni maslac, pa fil rasporedite po kori. Dobro
umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i stavite preko prvog fila.
Sadržaj kesice za preliv pomešajte sa šećerom i tri kašike vode. Kad
provri preostala voda, skinite sa vatre i umešajte pripremljenu smesu.
Ponovo stavite na vatru i mešajte dok ne proključa. Preliv hladite
nekoliko minuta uz stalno mešanje i njime prelijte
tortu.