ponedjeljak, 10. veljače 2014.

Plazma torta


http://kolacii.blogspot.com/2013/08/plazma-torta.html

POTREBNO JE
ZA KORU 250 g „plazme mlevene“, 100 g maslaca, 2 kašike kakaoa, 50 ml gaziranog soka od pomorandže, kesica vanilin šećera
ZA PRVI FIL 250 ml mleka, 100 g šećera, kesica pudinga od čokolade, 125 g maslaca, 20 ml likera od badema ZA DRUGI FIL 300 ml slatke pavlake, 100 g šećera u prahu
ZA PRELIV kesica preliva za torte, 40 g šećera, 250 ml vode

PRIPREMA

Mleveni keks, rastopljeni, prohlađeni maslac, kakao i sok dobro izmešajte. Smesom obložite dno podmazanog kalupa. Mleko i šećer stavite da se kuvaju, a prah za puding razmutite sa nekoliko kašika hladnog mleka. Kad mleko počne da vri, skinite ga sa vatre i sastavite sa prahom za puding, pa vratite na vatru da se puding zgusne. U prohlađeni puding dodajte liker i umućeni maslac, pa fil rasporedite po kori. Dobro umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i stavite preko prvog fila. Sadržaj kesice za preliv pomešajte sa šećerom i tri kašike vode. Kad provri preostala voda, skinite sa vatre i umešajte pripremljenu smesu. Ponovo stavite na vatru i mešajte dok ne proključa. Preliv hladite nekoliko minuta uz stalno mešanje i njime prelijte tortu.