srijeda, 19. veljače 2014.
Milka torta
7 belanaca,
7 kašika šećera,
100 gr mlvenih lešnika,
1 kašika brašna
Krem:
7 žumanaca,
2 pudinga od vanile,
6 kašika šećera,
6 kašika brašna,
1, 2l mleka
1 margarin
100 gr šlaga
300 gr bele Milka čokolade
300 gr mlečne Milka čokolade sa lešnicima
Još:
50 gr čokolade za kuvanje
50 gr bele čokolade za kuvanje
0, 5dl ulja
Priprema:
Izlupati belanca sa šećerom i dodati lešnike i brašno, lagano promešati varjačom.
Praviti 3 kore. Peći na 180 stepeni, oko 20min. Mera je kalup 28cm prečnika, onaj klasični.
Žumanca, puding, šećer i brašno izmutiti sa 2dl mleka i to ukuvati u 1l kipućeg mleka.
Skroz ohladiti.
Razbiti ohladjen fil mikserom.
Izraditi margarin i dodati filu.
Umutiti šlag i dodati ga prethodnom filu.
Podeliti na 2 dela i u jedan staviti 300 gr poluotopljene bele Milka čokolade, a u drugi deo 300 gr poluotopljene Milka čokolade sa lešnikom.
Prvu koru nafilovati sa pola jednog i pola drugog fila pa staviti drugu koru, pa i na nju staviti pola jednog i pola drugog fila, pa poklopiti trećom korom.
Otopiti i tamnu i belu čokoladu za kuvanje sa uljem, pa sa belom na gornjoj kori napraviti tufne i onda sa tamnom čokoladom ići između i okolo tufni. Najbolje sa nečim poput džezve, pa da pustite da curi. Okolo možete posuti čokoladnim ljuspicama.
Milka torta neka vam odstoji 2h u frižideru pa možete da je poslužite.