POTREBNO JE
ZA PATIŠPANJ 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 2–3 kašike kakaoa, 100 g
čokolade
ZA PRELIV 15 kašika šećera, 300 ml vode
ZA FIL 12 kašika šećera, 12 kašika brašna, 1 l mleka, 250 g margarina
ZA GLAZRU 100 g čokolade, 8 kašika ulja
PRIPREMA
Umesite patišpanj od jaja, šećera, brašna, kakaoa i rastopljene
čokolade. Preručite u podmazan i brašnom posut pleh i pecite u
zagrejanoj rerni. Ušpinujte šećer i vodu, pa prelijte preko prohlađenog
patišpanja. Za fil umutite šećer i brašno sa malo hladnog mleka da smesa
bude bez grudvica. Ostatak mleka stavite da se kuva, pa kad provri,
sipajte smesu od brašna i šećera i kuvajte. Kad se fil zgusne, skinite
sa vatre, prohladite i sastavite sa penasto umućenim margarinom. Fil
rasporedite preko patišpanja i prelijte gazurom od rastopljene čokolade i
ulja.