srijeda, 19. veljače 2014.

Čokoladni kolač sa kremom od kokosa


http://kolacii.blogspot.com/2013/08/cokoladni-kolac-sa-kremom-od-kokosa.html

Kora:
150 gr čokolade (najmanje 50% kakaa)
110 gr margarina
200 gr šećera
3 jaja
1 kašičica vanile (ili 1 kesica vanilin šećera)
2 kašike kakaa
120 gr brašna
1/2 praška za pecivo
so

Kokos krem:
150 gr kokosa
120 gr šećera
400 ml mleka
40 gr gustina
30 gr margarina
1/2 želatina

Čokoladna odgore:
200 čokolada
150 ml slatka pavlaka

Priprema:

Priprema:
Na pari otapajte čokoladu i margarin, povremeno mešajući. Sklonite posudu sa vatre i ostavite da se ohladi 5 minuta. Zatim dodajte šećer i vanilu. Dodajte jaja jedano po jedano. Dobro mešajte kad stavljate jaja. Na kraju dodajte brašno i kakao. U kalup (23cm) stavite pek papir i istresite smesu. Pecite na 180 stepeni 30 minuta, proverite čačkalicom. kad je pečena kora izvadite i ostavite da se ohladi 10 minuta pa je izvadite iz kalupa.

Kokos krem:
Mleko i šećer stavite na vatru da provri i dodajte kokos, ostavite 10-15min da odstoji, da kokos nabubri. Vratite na vatru pa zakuvajte gustin. Želatin rastopite u malo vode pa dodajte vrućem filu, dobro promešajte. Na kraju dodajte margarin, takodje u vruće.
Koru vratite u kalup pa istresite fil.

Čokolada odgore:
Zagrevajte slatku pavlaku kojoj ste dodali izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se malo ne zgusne. Prelijte preko kokos fila i stavite u frižider.
Služite sutradan, ohladjeno, tada ćete moći da izvadite kolač iz kalupa.