četvrtak, 3. srpnja 2014.

Strastveni poljubac

 
 
Sastojci


    BISKVIT
    5 jaja
    6 žlica smeđeg šećera
    5 žlica oštrog brašna
    1 žlica gustina
    3 žlice kakaa
    1 prašak za pecivo
    180 ml ulja
    ½ žličice soli
    KREMA
    1 bjelanjak
    1 žličica šećera
    2 žlice jogurta
    20 malina
    ŠLAG
    2.5 dl vrhnja za šlag
 
Priprema

    Za biskvit bjelanjcima dodajte sol i istucite čvrst snijeg.
    Šećer i žumanjke istucite, dodajte im ulje, a zatim i brašno, gustin, kakao prah i prašak za pecivo. Smjesu dobro izmiješajte električnim mikerom dok ne postane gusta i ljepljiva.
    Čvrst snijeg lagano umiješajte u smjesu.
    Lim za pečenje obložite pek papirom i u nj rasporedite smjesu. Prvih 10 minuta pecite na 160°C, a zatim pojačajte temperaturu na 180° narednih 15 minuta.
    Za pripremu kreme izmiksajte šećer i bjelanke dok ne postanu čvrsti. U to umiješajte jogurt.
    Maline pospite s malo šećera i ostavite neko vrijeme na sobnoj temperaturi dok ne puste sok.
    Bjelanjcima dodajte maline i lagano promiješajte žlicom.
    Kad je biskvit pečen ravnomjerno ga premažite kremom pospite čokoladnim mrvicama.
    Vrh kolača premažite šlagom. Ukrasite ga ostatkom malina i čokoladnim preljevom i po želji dodajte nekoliko svježih borovnica.
    U slast!