subota, 14. lipnja 2014.

Cizkejk torta




POTREBNO JE

ZA KORU 125 g piškota, 80 g mlevenih lešnika, 150 g maslaca ZA FIL 500 g neslanog krem sira, 200 ml jogurta, malo strugane limunove kore, kesica preliva za torte, 60 g šećera, 120 ml vode ZA PRELIV 350 g malina i kupina, kesica preliva za torte, 2 kašike šećera, 250 ml vode

PRIPREMA

Piškote stavite u kesu i oklagijom ih pretvorite mrvice. U otopljeni maslac dodajte izdrobljene piškote i mlevene lešnike, pa umesite ujednačenu smesu. Rasporedite je u okrugli kalup obložen pek-papirom i poravnajte kašikom. Vodu, šećer i preliv za tortu zagrevajte uz stalno mešanje. Kad počne da se zgušnjava, skinite s vatre. Mikserom umutite sir sa jogurtom i limunovom korom, pa sipajte smesu od preliva i još malo mutite. Prekrijte preko kore od piškota i poravnajte kašikom. Za preliv stavite vodu, šećer i preliv da se zgušnjava uz stalno mešanje. Zatim dodajte voće i sud protresite, ne mešajte kašikom da se voće ne bi raspalo. Pošto odstoji nekoliko minuta, prelijte time fil. Tortu ostavite da se hladi najmanje tri sata, pa poslužite.