srijeda, 18. lipnja 2014.

Cheesecake


Sastojci: Količina:
- mlevena plazma 300 gr
- puter 150 gr
- mleko 1dl
- Šabački ala kajmak 2
- slatka pavlaka 250 gr
- šećer u prahu 10 kašika
- vanilin šećer 1
- želatin 2
- crveno voće po želji 500 gr
- voda 2 dl
- šećer 10 kašika

Uputstvo za pripremu:

  • Izmešati plazmu, puter i mleko. Razvući na tanjir ili u kalup kao podlogu za kolač i otaviti u frižideru oko 15-20min, dok se priprema ostalo.

  • Pripremiti želatin i umutiti slatku pavlaku posebno. Zatim sve sjediniti u posudi sa kajmakom i šećerom u prahu. Ostaviti i to u frižider da se hladi oko 20tak minuta, pa preliti po plazmici.

  • Voće kuvati oko 5 minuta u vodi sa šećerom. Posebno pripremiti i želatin, zatim sjediniti. Kada se prohladi, staviti i to u frižider (mada sam ja stavila u zamrzivač) na nekoliko minuta i na kraju posuti po filu.