srijeda, 28. svibnja 2014.

Torta sa visnjama




POTREBNO JE
350 g oceđenih višanja, 100 g čokolade za kuvanje
za testo: 100 g rastopljenog margarina, 100 g šećera, pakovanje vanilin šećera, prstohvat soli, 4 jaja, 125 g brašna, kašičica praška za pecivo, 100 g mlevenih lešnika, 2 kašike soka od višanja
za preliv: pakovanje želatina za tortu, kašika šećera, 250 ml soka od višanja
za garniranje: 200 ml slatke pavlake, vanilin šećer
 
PRIPREMA
Ocedite višnje, a sok sačuvajte. Čokoladu izlomite na male komade. Za testo umutite margarin, šećer, vanilin šećer i so. Umešajte jedno po jedno jaje. Brašno pomešajte s praškom za pecivo, lešnicima, čokoladom, pa dodajte testu zajedno sa sokom od višanja i mutite još malo. Testo stavite u okrugli kalup i poravnajte, pa odozgo rasporedite višnje. Pecite na 180 stepeni 25 minuta. Pripremite želatin i pomešajte ga sa šećerom i sokom, pa ga prelijte preko kore i ostavite da se stegne. Za garniranje ulupajte šlag s vanilin šećerom i na torti pravite velike tufne.