subota, 31. svibnja 2014.

Noblica torta




POTREBNO

2 kutije noblica, 2 dl soka od narandže, 4 dl kisele pavlake (od 20% mm), 3 kašike šećera u prahu
ZA FIL: 1 l mleka, 5 pudinga od vanile, 200 g šećera, 500 g margarina, 150 g čokolade za kuvanje, 5 dl slatke pavlake za šlag

PRIPREMA

U malo hladnog mleka razmutiti puding. Ostatak mleka i šećer staviti da se prokuva pa sipati puding i mešati da se zgusne. Kad se puding ohladi sjediniti sa umućenim margarinom. Čokoladu narendati na krupnije i umešati u fil (kašikom, ne mikserom). Jednu kutiju noblica umakati u sok i ređati na tacnu u kružnom obliku.  Izmešati kašikom kiselu pavlaku i šećer u prahu pa 1/2 premazati preko noblica. Staviti 1/2 fila od pudinga i poravnati. Drugu kutiju noblica umakati u sok, poslagati preko fila pa ih premazati sa ostatkom kisele pavlake. Staviti drugu polovinu fila od pudinga i poravnati. Umutiti slatku pavlaku i ukrasiti tortu.