subota, 31. svibnja 2014.

Kokos torta


 

POTREBNO JE
10 jaja, 300 g šećera, kašika jakog sirćeta, 5 kašika brašna, 200 g kokosovog brašna, 200 g šećera u prahu, 1,5 dl mleka, kašika gustina, margarin, 2 kesice šlaga
PRIPREMA
Umutite u čvrst sneg 10 belanaca, pa dodajte kašiku po kašiku, sav šećer i na kraju kašiku sirćeta. Pažljivo umešajte dve kašike brašna i 200 g kokosovog brašna i pecite u dobro podmazanom kalupu 30 minuta u rerni zagrejanoj na 150 stepeni.
Za fil umutite 10 žumanaca i šećer u prahu. Dodajte 1,5 dl mleka, kašiku gustina i tri kašike brašna, pa kuvajte na pari dok ne dobijete gust krem. Ohladite i dodajte penasto umućen margarin. Filujte kore. Tortu ukrasite šlagom po želji.