Sastojci:
5 jaja
šećer
vanilija šećer
Fanta ili Mirinda
Puding od vanilije
Umjetna narandžasta boja
margarin
mlijeko
petit keks
čokolada
gustin
ulje
5 jaja
šećer
vanilija šećer
Fanta ili Mirinda
Puding od vanilije
Umjetna narandžasta boja
margarin
mlijeko
petit keks
čokolada
gustin
ulje
Priprema:
Umutiti 5 bjelnaca u snijeg.U dugoj posudi umutiti 5 žumanaca,5 kašika šećera, 1 vanilija šećer, 1 kašiku ulja, 1 kašiku vrele vode malo praška za pecivo.U to dodati pet kašika brašna a zatim lagano drvenom kašikomdodati snijeg od bjelanaca. Stvaiti u kalup i peći na 200 stepeni 10 minuta.
Narandžasti fil:
U 100 ml Fante ili Mirinde umutiti tri pudinga od vanilije sa šest kašika šećerai samo malo narandžaste boje za kolače.U preostalih 900 ml Fante ili Mirinde staviti smjesu od pudinga i kuhati.Vreo fil staviti na biskvit.Oko 150 gr petiti keska umočiti u mlijeko i slagati na vreli puding.
Bijeli fil:
6 kašika gustina, 6 kašika šećera umutiti sa 100 ml mlijeka, a 400 ml mlijek staviti u šerpu i kad mlijeko provri staviti unutra gustin i skuhati.U ohlađen gustin dodati 200 gr pjenastvo umučenog margarina pa sve fino sjediniti i preliti preko petit keksa, na slici je kora prelivna čokoladom tako da možete birati koju okus vam se više dopada.Ukrasiti po želji. (inboks.ba)
Umutiti 5 bjelnaca u snijeg.U dugoj posudi umutiti 5 žumanaca,5 kašika šećera, 1 vanilija šećer, 1 kašiku ulja, 1 kašiku vrele vode malo praška za pecivo.U to dodati pet kašika brašna a zatim lagano drvenom kašikomdodati snijeg od bjelanaca. Stvaiti u kalup i peći na 200 stepeni 10 minuta.
Narandžasti fil:
U 100 ml Fante ili Mirinde umutiti tri pudinga od vanilije sa šest kašika šećerai samo malo narandžaste boje za kolače.U preostalih 900 ml Fante ili Mirinde staviti smjesu od pudinga i kuhati.Vreo fil staviti na biskvit.Oko 150 gr petiti keska umočiti u mlijeko i slagati na vreli puding.
Bijeli fil:
6 kašika gustina, 6 kašika šećera umutiti sa 100 ml mlijeka, a 400 ml mlijek staviti u šerpu i kad mlijeko provri staviti unutra gustin i skuhati.U ohlađen gustin dodati 200 gr pjenastvo umučenog margarina pa sve fino sjediniti i preliti preko petit keksa, na slici je kora prelivna čokoladom tako da možete birati koju okus vam se više dopada.Ukrasiti po želji. (inboks.ba)