ponedjeljak, 7. srpnja 2014.

Godfather torta

 
 
Sastojci za tijesto:

        4 jaja
        2 žlice vrele vode
        150 g šećera
        1 kesica vanilija šećera

    1 kesica praška za pecivo
    2 žlice brašna
    2 žlice zobenih pahuljica
    150 g lješnjaka
    pola čaše soka od naranče

Sastojci za kremu:

    pola čaše soka od naranče
    100 g naribane čokolade
    500 ml slatkog vrhnja
    1 pakovanje učvršćivača za šlag

Sastojci za premazivanje:

    250 ml slatkog vrhnja
    1 vanilija šećer
    50 g naribane čokolade
 
Priprema:

Pjenasto umutiti jaja i vodu, pa dodati šećer pomiješan s vanilija šećerom i pomiješati. U umućena jaja dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, mljevenim lješnjacima i zobenim pahuljicama. Pažljivo promiješati i na kraju dodati sok od naranče. Tijesto izliti u pleh obložen pek- papirom i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180ºC  oko 40 minuta. Pečenu koru izvaditi iz pećnice i kada se ohladi presjeći je na dva dijela, tako da dobijete dvije kore. Donju koru stavite u kalup za torte.
Za kremu izmrvite gornju koru i poprskajte je sokom od naranče. Umutite slatko vrhnje sa učvršćivačem za šlag, pomiješajte sa izmrvljenom korom i naribanom čokoladom, premažite po kori.

Za premazivanje: umutite slatko vrhnje sa vanilija šećerom i premazati preko šlaga sa mrvicama. Pospite naribanom čokoladom. Ostavite nekoliko sati u hladnjaku da se stegne. (recepti-svijeta.com)