Sastojci za tijesto:
4 jaja
2 žlice vrele vode
150 g šećera
1 kesica vanilija šećera
1 kesica praška za pecivo
2 žlice brašna
2 žlice zobenih pahuljica
150 g lješnjaka
pola čaše soka od naranče
Sastojci za kremu:
pola čaše soka od naranče
100 g naribane čokolade
500 ml slatkog vrhnja
1 pakovanje učvršćivača za šlag
Sastojci za premazivanje:
250 ml slatkog vrhnja
1 vanilija šećer
50 g naribane čokolade
4 jaja
2 žlice vrele vode
150 g šećera
1 kesica vanilija šećera
1 kesica praška za pecivo
2 žlice brašna
2 žlice zobenih pahuljica
150 g lješnjaka
pola čaše soka od naranče
Sastojci za kremu:
pola čaše soka od naranče
100 g naribane čokolade
500 ml slatkog vrhnja
1 pakovanje učvršćivača za šlag
Sastojci za premazivanje:
250 ml slatkog vrhnja
1 vanilija šećer
50 g naribane čokolade
Priprema:
Pjenasto umutiti jaja i vodu, pa dodati šećer pomiješan s vanilija šećerom i pomiješati. U umućena jaja dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, mljevenim lješnjacima i zobenim pahuljicama. Pažljivo promiješati i na kraju dodati sok od naranče. Tijesto izliti u pleh obložen pek- papirom i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180ºC oko 40 minuta. Pečenu koru izvaditi iz pećnice i kada se ohladi presjeći je na dva dijela, tako da dobijete dvije kore. Donju koru stavite u kalup za torte.
Za kremu izmrvite gornju koru i poprskajte je sokom od naranče. Umutite slatko vrhnje sa učvršćivačem za šlag, pomiješajte sa izmrvljenom korom i naribanom čokoladom, premažite po kori.
Za premazivanje: umutite slatko vrhnje sa vanilija šećerom i premazati preko šlaga sa mrvicama. Pospite naribanom čokoladom. Ostavite nekoliko sati u hladnjaku da se stegne. (recepti-svijeta.com)
Pjenasto umutiti jaja i vodu, pa dodati šećer pomiješan s vanilija šećerom i pomiješati. U umućena jaja dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, mljevenim lješnjacima i zobenim pahuljicama. Pažljivo promiješati i na kraju dodati sok od naranče. Tijesto izliti u pleh obložen pek- papirom i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180ºC oko 40 minuta. Pečenu koru izvaditi iz pećnice i kada se ohladi presjeći je na dva dijela, tako da dobijete dvije kore. Donju koru stavite u kalup za torte.
Za kremu izmrvite gornju koru i poprskajte je sokom od naranče. Umutite slatko vrhnje sa učvršćivačem za šlag, pomiješajte sa izmrvljenom korom i naribanom čokoladom, premažite po kori.
Za premazivanje: umutite slatko vrhnje sa vanilija šećerom i premazati preko šlaga sa mrvicama. Pospite naribanom čokoladom. Ostavite nekoliko sati u hladnjaku da se stegne. (recepti-svijeta.com)