Zanimljivi, šareni rolatić sa ukusnom kremom od kokosa !
Sastojci
Biskvit:
6 jaja
6 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike gustina
1 kašika kakaa
Fil:
2,5 dl mlijeka
2 kašike brašna
5 kašika šećera
2,5 dl slatke pavlake
80 gr kokosovog brašna
5 gr želatina u prahu
Sastojci
Biskvit:
6 jaja
6 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike gustina
1 kašika kakaa
Fil:
2,5 dl mlijeka
2 kašike brašna
5 kašika šećera
2,5 dl slatke pavlake
80 gr kokosovog brašna
5 gr želatina u prahu
Priprema
Umutiti pijenasto bjelanjke, dodati šećer, zatim jedno po jedno žumance. Pažljivo umiješati brašno i gustin. Smijesu podijeliti na dva dijela, pa u jedan dodati kakao.
I tamnu i svijetlu smijesu sipati u špric, pa preko masnog papira naizmjenično povlačiti kose pruge dok se ne popuni dno pleha.
Peći na 200°C oko 20 minuta.
Pečenu koru izvaditi na krpu i uviti u rolat.
Fil:
Razmutiti brašno i šećer sa malo hladnog mlijeka, a preostalo mlijeko zagrijati pa skuvati krem. Dodati kokosovo brašno i ostaviti da se ohladi.
U ohlađenu kremu dodati umućenu slatku pavlaku i želatin pripremljen po upustvu sa vrećice.
Pečenu koru premazati pripremljenim filom i urolovati. Ostaviti da se stegne pa sjeći na parčad.
(coolinarika.com)
Umutiti pijenasto bjelanjke, dodati šećer, zatim jedno po jedno žumance. Pažljivo umiješati brašno i gustin. Smijesu podijeliti na dva dijela, pa u jedan dodati kakao.
I tamnu i svijetlu smijesu sipati u špric, pa preko masnog papira naizmjenično povlačiti kose pruge dok se ne popuni dno pleha.
Peći na 200°C oko 20 minuta.
Pečenu koru izvaditi na krpu i uviti u rolat.
Fil:
Razmutiti brašno i šećer sa malo hladnog mlijeka, a preostalo mlijeko zagrijati pa skuvati krem. Dodati kokosovo brašno i ostaviti da se ohladi.
U ohlađenu kremu dodati umućenu slatku pavlaku i želatin pripremljen po upustvu sa vrećice.
Pečenu koru premazati pripremljenim filom i urolovati. Ostaviti da se stegne pa sjeći na parčad.
(coolinarika.com)