petak, 4. srpnja 2014.

Dvobojni rolat

 
 
Zanimljivi, šareni rolatić sa ukusnom kremom od kokosa !

Sastojci

    Biskvit:
     6 jaja
     6 kašika šećera
     3 kašike brašna
     2 kašike gustina
     1 kašika kakaa
    Fil:
     2,5 dl mlijeka
     2 kašike brašna
     5 kašika šećera
     2,5 dl slatke pavlake
     80 gr kokosovog brašna
     5 gr želatina u prahu
  
Priprema

    Umutiti pijenasto bjelanjke, dodati šećer, zatim jedno po jedno žumance. Pažljivo umiješati brašno i gustin. Smijesu podijeliti na dva dijela, pa u jedan dodati kakao.

    I tamnu i svijetlu smijesu sipati u špric, pa preko masnog papira naizmjenično povlačiti kose pruge dok se ne popuni dno pleha.

    Peći na 200°C oko 20 minuta.

    Pečenu koru izvaditi na krpu i uviti u rolat.

    Fil:

    Razmutiti brašno i šećer sa malo hladnog mlijeka, a preostalo mlijeko zagrijati pa skuvati krem. Dodati kokosovo brašno i ostaviti da se ohladi.

    U ohlađenu kremu dodati umućenu slatku pavlaku i želatin pripremljen po upustvu sa vrećice.

    Pečenu koru premazati pripremljenim filom i urolovati. Ostaviti da se stegne pa sjeći na parčad.
(coolinarika.com)