| Sastojci: |
Količina: |
| - Biskvit |
. |
| - belanca |
6 kom |
| - šećer |
6 kašika |
| - brašno |
6 kašika |
| - mleveni lešnici |
3 kašike |
| - vanila |
1 kom |
| - prašak za pecivo |
1/2 kesice |
| - mleko |
150 ml |
| - Krem |
. |
| - mleko |
400 ml |
| - žumanca |
6 kom |
| - šećera |
100 gr |
| - bele čokolade |
100 gr |
| - vanila |
1 |
| - želatina |
2 kesice |
| - šlaga |
500 gr |
| - mleveni lešnici |
100 gr |
Uputstvo za pripremu:
Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati šećer i vanilu. Izmešati
brašno, lešnike i prašak za pecivo i dodati belancima. Izliti smesu u
kalup i peći oko 10 min na 180 stepeni. Vruć biskvit preliti sa vrelim
mlekom.
Žumanca izmešati sa šećerom i vanilom i dodati malo mleka. Ostatak mleka
skuvati. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da nabubri. Kad
mleko prokuva lagano dodati smesu od žumanaca. Kuvati par minuta uz
mešanje. U vrelu smesu dodati naseckanu belu čokoladu i mešati dok se
ne otopi. Dodati želatin i umutiti mikserom. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti šlag, pa mu dodati krem od žumanaca, zatim mlevene lešnike.
Premazati preko biskvita . Ukrasiti po želji.