skip to main |
skip to sidebar
| Sastojci: |
Količina: |
| - mlevena plazma |
300 gr |
| - puter |
150 gr |
| - mleko |
1dl |
| - Šabački ala kajmak |
2 |
| - slatka pavlaka |
250 gr |
| - šećer u prahu |
10 kašika |
| - vanilin šećer |
1 |
| - želatin |
2 |
| - crveno voće po želji |
500 gr |
| - voda |
2 dl |
| - šećer |
10 kašika |
Uputstvo za pripremu:
-
Izmešati plazmu, puter i mleko. Razvući na tanjir ili u kalup
kao podlogu za kolač i otaviti u frižideru oko 15-20min, dok se priprema
ostalo.
-
Pripremiti želatin i umutiti slatku pavlaku posebno. Zatim sve sjediniti u posudi sa kajmakom i šećerom u prahu.
Ostaviti i to u frižider da se hladi oko 20tak minuta, pa preliti po plazmici.
-
Voće kuvati oko 5 minuta u vodi sa šećerom. Posebno pripremiti i želatin, zatim sjediniti.
Kada se prohladi, staviti i to u frižider (mada sam ja stavila u zamrzivač) na nekoliko minuta i na kraju posuti po filu.