ponedjeljak, 10. veljače 2014.

Voćna torta sa narandžom


http://kolacii.blogspot.com/2013/08/vocna-torta-sa-narandzom.html

Sastojci

Kora
Fil
 Ukrašavanje

Priprema

Umutiti čvrst sneg od belanaca, dodati šećer, iseckane bademe i sitno narendanu koru narandže i ovu mešavinu dobro izmešati. Testo preneti u pleh obložen  pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
Umutiti žumanca sa šećerom pa im dodati sok od narandže i gustin. Ovu mešavinu dobro promešati i kuvati na pari, a kada postane dovoljno  gusta, skloniti je i ostaviti kremu da se ohladi. U ohlađenu kremu dodati omekšali maslac i izmešati s mikserom. Odvojiti jednu petinu kreme i u nju dodati mlevene bademe i dobro izmešati.
Koru preseći  na dva  (može i na tri) dela i na prvu koru namazati žuti fil, pa pažljivo preko njega fil sa mlevenim bademima, preko njega staviti drugu koru i na nju žuti fil s kojim se premaže cela torta.
Tortu ukrasiti krupno narendanom čokoladom.