Sastojci
Kore- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- kora od 3 narandže (nevedenih u sastojcima fila)
- 2 kesice vanilin šećera
Priprema
Penasto umutiti 5 žumanaca sa 5 kašika šećera pa im dodati čvrst sneg od 5 belanaca, postepeno 3 kašike brašna, narendanu koru narandže i vanilin šećer. Sve dobro sjediniti. Smesu preneti u nauljen i brašnom posut pleh i peći na 180° C oko 25 minuta. Ispeći dve kore.Za fil zakuvati mleko i dodati mu u malo hladnog mleka prethodno razmućen puding od vanile sa šećerom. Lagano mešati dok se puding ne zgusne. Kad se puding ohladi, sjediniti ga s umućenim margarinom i umućenim šlagom.
Tortu sa narandžom filovati sledećim redosledom: kora, fil, komadići sveže narandže, fil, kora. Odozgo tortu ukrasiti šlagom.