četvrtak, 13. veljače 2014.

Torta Puslica


http://kolacii.blogspot.com/2013/08/torta-puslica.html

Sastojci:

Kora:
12 belanaca
600 g šećera
3 kasike vinskog sirceta

Fil:
1l mleka
12 zumanaca
250g margarina
6 kasika secera
6 kasika brasna
300g mlevenih oraha
250g secera u prehu
4 slag krema od vanile

Priprema:

Kora: Umutiti 4 belanca sa 200 g šećera i kašikom vinskog sirćeta. Smesu naliti u pleh pokriven hartijom i peći koru na 100 stepeni 60 minuta. Postupak ponoviti još dva puta tako da se dobiju 3 kore.
Fil: Dobro umutiti 6 belanca sa 6 kašika šećera i 6 kašika brašna. U umućenu smesu dodati pola litre mleka i kuvati dok smeša ne postane gusta a zatim skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. Posebno umuti 6 žumanca sa 250 g šećera u prahu i dodati u prethodno ohlađenu smesu i umutiti mikserom.
Umutiti 4 šlag krema od vanile sa pola litra mleka. Prvu koru premazati filom, naneti šlag, zatim staviti drugu koru, pa fil i šlag i na kraju staviti treću koru premazati je filom i šlagom. Zatim celu tortu ukrasiti preostalim šlagom.