POTREBNO JE
ZA KORU
8
jaja, 12 kašika šećera, 8 kašika brašna, 5 kašika kakaoa, 4 kašike ulja,
prašak za pecivo
ZA I FIL 0,5 l
slatke pavlake, 75 g
šećera u prahu
ZA II FIL 400 g
višanja bez koštica, 200 g
čokolade za kuvanje, 4
kašike soka od višanja, 30 g margarina, 2 kašike likera od višanja
PRIPREMA
Pomešajte brašno sa kakaom i praškom za pecivo, a belanca umutite s
polovinom šećera. Žumanca umutite s preostalim šećerom, pa dodajte ulje i
suve sastojke. Sjedinite smesu i lagano umešajte sneg od belanaca.
Sipajte u podmazan kalup i pecite pola sata na 180 stepeni. Ohlađenu
koru prepolovite i poprskajte likerom od višanja. Slatku pavlaku umutite
sa šećerom u prahu, a za drugi fil otopite čokoladu i margarin, dodajte
u to višnje i malo soka, pa ohladite. Filujte koru pavlakom, preko nje
nanesite fil sa višnjama, preko njega opet umućenu pavlaku i poklopite
drugom polovinom kore. Ukrasite slatkom pavlakom, rendanom
čokoladom i
višnjama.