ponedjeljak, 10. veljače 2014.

Švarcvald torta

http://kolacii.blogspot.com/2013/08/svarcvald-torta.html

POTREBNO JE

ZA KORU
8 jaja, 12 kašika šećera, 8 kašika brašna, 5 kašika kakaoa, 4 kašike ulja, prašak za pecivo
ZA I FIL 0,5 l slatke pavlake, 75 g šećera u prahu
ZA II FIL 400 g višanja bez koštica, 200 g čokolade za kuvanje, 4 kašike soka od višanja, 30 g margarina, 2 kašike likera od višanja
 

PRIPREMA

Pomešajte brašno sa kakaom i praškom za pecivo, a belanca umutite s polovinom šećera. Žumanca umutite s preostalim šećerom, pa dodajte ulje i suve sastojke. Sjedinite smesu i lagano umešajte sneg od belanaca. Sipajte u podmazan kalup i pecite pola sata na 180 stepeni. Ohlađenu koru prepolovite i poprskajte likerom od višanja. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, a za drugi fil otopite čokoladu i margarin, dodajte u to višnje i malo soka, pa ohladite. Filujte koru pavlakom, preko nje nanesite fil sa višnjama, preko njega opet umućenu pavlaku i poklopite drugom polovinom kore. Ukrasite slatkom pavlakom, rendanom čokoladom i višnjama.