ponedjeljak, 10. veljače 2014.

Sunce torta



POTREBNO JE
400 g piškota
ZA FIL 2 kesice pudinga od vanile, 1 l mleka, 150 g šećera, 150 g maslaca, 500 g breskvi, 2 kesice šlaga, 100 ml mleka
ZA DEKORACIJU kesica želatina, 200 g breskvi, 2 kašike šećera u prahu

PRIPREMA

Skuvajte puding, pa kad se prohladi, sjedinite ga s maslacem. Breskve oljuštite, prepolovite i izvadite im koštice. Polovinu iseckajte na kockice i sastavite s prohlađenim pudingom. U okrugli sud ređajte piškote, po njima rasporedite drugu polovinu breskvi, a preko svega puding. Breskve za dekoraciju oljuštite, isecite na kriške i skuvajte ih u malo vode zaslađene šećerom. Želatin rastvorite u vodi i lagano umešajte u prokuvane breskve. Breskve rasporedite po torti, a pre posluženja tortu dobro ohladite u frižideru.