ponedjeljak, 10. veljače 2014.

Snikers torta


http://kolacii.blogspot.com/2013/08/snikers-torta.html

Sastojci

Kore
Fil
Glazura
  • 3 kašike vode
  • 3 kašike šećera
  • 100g čokolade za kuvanje
  •  50 g maslaca
  •  1 kašikea ulja

Priprema

Umutiti čvrst sneg od belanaca, dodavati kašiku po kašiku šećera uz neprestano miksiranje. Potom isključiti mikser pa pažljivo dodavati i umešati prženi i samleveni kikiriki, brašno i prašak za pecivo. Pripremljenu smesu preneti u veći pleh obložen pek papirom i peći na 180°C oko 15 minuta. Ako je pleh manje površine, mogu se peći tri kore.
Za fil umutiti penasto žumanca i šećer, dodati puding i malo mleka. Ostatak mleka staviti da provri pa mu dodati smesu sa žumacima i pudingom i sve kratko kuvati uz mešanje. Gotov puding ostaviti da se ohladi.
U međuvremenu penasto umutiti maslac sa šećerom pa mu dodavati postepeno fil uz neprekidno mešanje. Dobro umutiti i podeliti na dva dela. U jedan deo umutiti otopljenu mlečnu čokoladu, a u drugi iseckane snikers čokoladice.
Za čokoladnu glazuru zagrejati vodu i šećer da se šećer sasvim otopi pa dodati  usitnjenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi.  Skloniti s ringle, dodati čokoladi maslac i mešati. Kad se maslac otopio, dodati ulje da bi glazura bila sjajna.
Tortu filovati sledećim redom: kora, fil sa čokoladom, fil sa snikers čokoladicama i na kraju je preliti s prohlađenom glazurom.