POTREBNO JE
ZA KORU
10
jaja, 270 g šećera, 250 g oljuštenih mlevenih
badema, 120 g mlevenog
keksa, kuvana jaka crna kafa
ZA FIL 200 ml kuvane jake crne kafe, 5 žumanaca, 100 g šećera zamirisanog vanilom, 140 g maslaca, 140 g šećera
PRIPREMA
Dobro umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte mlevene bademe i mleveni
keks natopljen kafom. Na kraju sastavite s dobro umućenim belancima.
Smesu preručite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup. Pecite oko
pola sata na 180 stepeni. Ohlađenu koru prepolovite. Za fil na pari
mutite žumance sa šećerom. Sipajte kafu i kuvajte da se krem zgusne.
Penasto umutite maslac i šećer, pa stavite s ohlađenim kremom. Stavite
na poslužavnik donju koru, nafilujte je, stavite preko drugu koru i celu
tortu premažite preostalim filom.
Tortu možete da ukrasite mlevenim
bademom ili proprženim listićima badema.