četvrtak, 13. veljače 2014.
Šeherzada torta
Sastojci:
600g (2 pakovanja) turskog keksa
400g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
400ml. kisele vode
200g prah šećera
250g margarina
1l mleka
3 kesice pudinga od karamele
9 kašika šećera
Priprema:
Skuvati puding u mleku sa 9 kašike šećera.
Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući da se ne bi stvorila korica.
Umutiti margarin sa prah šećerom i sjediniti sa hladnim pudingom.
Dobro umutiti mikserom.
Šlag umutiti sa kiselom vodom.
Redjati red keksa, premazi filom od pudinga, preko toga premazi sloj šlaga, opet keks i tako redom 6 puta.
Zavrsiti šlagom i ukrasiti po zelji.
Keks se ne kvasi!
Tortu napraviti dan ranije, sutradan je keks vec fino omekšao od fila.