skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI
-
2 dl vode
-
350 g šećera
-
250 g maslaca
-
400 g mlijeka u prahu
-
250 g kokosovog brašna
-
oko 150 g kokosovog brašna za uvaljati kuglice
-
70 g oguljenih badema
PRIPREMA
- U vodi prokuhajte šećer pa umiješajte omekšali maslac dok se ne otopi.
- U smjesu dodajte mlijeko u prahu i kokosovo brašno i lagano prokuhajte neprestano miješajući.
- Smjesu stavite u hladnjak na barem 1 sat kako bi se stvrdnula.
- Bademe prokuhajte u 2 dl vode oko 10 minuta (blanširajte), a kad se ohlade očistite od ljuski.
- Očišćene bademe lagano prepržite na tavi bez dodavanja masnoća.
- Lagano prepržene bademe prepolovite.
- Kuglice oblikujte rukama od ohlađene smjese, a unutar svake utisnite po polovicu badema.
- Svaku kuglicu obilno uvaljajte u kokosovo brašno i rashladite prije posluživanja.