POTREBNO JE
ZA KORU
2
pomorandže, 750 g šećera, 10
jaja, 150 g mlevenih
oraha, 100 g suvog
grožđa, 60 g mlevenog
keksa, 5 kašika ruma
ZA GLAZURU 4 štangle
čokolade, 20 g
maslaca
PRIPREMA
Kore od dve pomorandže isecite na sitne komadiće i skuvajte ih u pet
voda. Ušpinujte pet kašika šećera, pa u šerpicu dodajte i kore od
pomorandže da se prokuvaju, odnosno ušećere. Posebno umutite belanaca
sa 10 kašika šećera. Dodajte žumanaca, dobro izmešajte, pa uspite
mlevene orahe, suvo grožđe, mleveni keks i ušećerenu koru od
pomorandže. Sve dobro izmešajte, preručite u podmazan kalup za tortu i
pecite na umerenoj temperaturi u zagrejanoj rerni. Pečeno testo
ohladite i prelijte sirupom koji ste napravili od ostatka šećera i pet
kašika ruma.
Tortu prelijte glazurom od čokolade.