utorak, 11. veljače 2014.

Med torta


http://kolacii.blogspot.com/2013/08/med-torta.html

Sastojci

Kore
  • 3 jaja
  • 30 g šećera
  • 250 g  maslaca
  • 3 kašike meda
  • 1 kašika sode bikarbone
  •  100 g brašna
  • 7 kašika mineralne vode
Krema
Ukrašavanje
  • 100 g pečenih lešnika

Priprema

U zdeli pomešati  jaja, šećer, omekšali maslac, med, mineralnu vodu i brašno sa sodom bikarbonom  i dobro mešanjem izraditi smesu. Od ove smese ispeći  6 kora,   svaku posebno na 180° C oko 5-10 minuta.
Za kremu penasto umutiti maslac pa mu dodati mleko. U drugoj zdeli izmiksirati slatku pavlaku pa je sjediniti sa smesom maslaca i kondenzovanog mleka.
Ispečene kore stavljati na tanjir za serviranje. Svaku koru premazati s kremom i na kraju tortu ukasiti mlevenim pečenim lešnicima.  Med tortu staviti u frižider 24 sata da se ohladi i stegne.