ponedjeljak, 17. veljače 2014.
Kremasti mini zalogaji
MUS U KORPICI
POTREBNO JE
250 g čokolade za kuvanje, 4 žumanceta, 70 g šećera, 300 ml slatke pavlake, šlag
PRIPREMA
U sudu dobro umutite žumanca sa šećerom. Zagrevajte 60 ml slatke do ključanja, a zatim lagano sipajte umućena žumanca sve vreme muteći mikserom. Dodajte čokoladu rastopljenu na pari. Umutite preostalu slatku pavlaku i lagano je sastavite sa prohlađenom čokoladom. Mus razlijte u korpice i ostavite da se dobro ohladi. Pre služenja ukrasite umućenim šlagom.
VANIL KORPICE
POTREBNO JE
500 ml mleka, 100 g slatke pavlake, 50 g šećera, kesica vanilin pudinga, 125 g sremskog sira ili punomasne kisele pavlake, kupovne korpice
PRIPREMA
Mleko, šećer i slatku pavlaku stavite da se prokuvaju, pa sipajte razmućen prah pudinga i kratko kuvajte da se krem malo zgusne. Prohlađeni krem sastavite sa sirom ili kiselom pavlakom. Krem sipajte u korpice i ostavite ih da se hlade u frižideru. Pre serviranja ukrasite voćem iz slatka ili kompota.
ČIZ KOLAČIĆI
POTREBNO JE
ZA KORE
200 g mlevenog keksa, 100 g rastopljenog maslaca, 2 kašike šećera
ZA KREM 1 kg sirnog namaza, 4 jajeta, 5 kašika šećera, kesica vanilin šećera, 100 g mlevenog keksa, 150 g čokolade za kuvanje, umućeni šlag sa čokoladom
PRIPREMA
Mleveni keksa, šećer i rastopljeni maslac dobro izmešajte, pa smesom obložite korpice obložene pek-papirom. Penasto umutite mikserom jaja, šećer i vanilin šećer, pa je sastavite sa sirom, mlevenim keksom i rastopljenom čokoladom. Smesu razlijte u kalupe sa podlogom. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Prohlađene kolačiće izvadite iz kalupa, ohladite i poslužite ukrašene šlagom.