skip to main |
skip to sidebar
SASTOJCI:
TIJESTO
KREMA
GLAZURA
Priprema biskvitnog tijesta
- Bjelanjke istucite sa šećerom dok ne dobijete čvrst snijeg.
- U snijeg postepeno dodavajte žumanjke, brašno, mljevene orahe i prašak za pecivo pa sve dobro izmješajte.
- Tijesto stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170° C oko 20 minuta.
- Ispečeni biskvit ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ga uzdužno prerežite.
Priprema kreme
- Skuhajte puding i brašno u mlijeku i ostavite da se ohladi.
- Margarin pjenasto umutite sa šećerom pa ga dodajte u smjesu sa pudingom, brašnom i mlijekom, a zatim sve dobro izmješajte.
Priprema čokoladne glazure
- Čokolade polomite na kockice, dodajte im ulje i sve rastopite na pari neprestano miješajući.
Postupak slaganja kolača od čoko bananica
- Polovicu ispečenog biskvitnog tijesta premažite polovinom kreme. Na
kremu posložite jedan sloj čokoladnih bananica. Premažite kolač ostatkom
kreme pa sve prekrijte drugom polovicom biskvita.
- Cijeli krem kolač sa čokoladnim bananicama prelijte vrućom pripravljenom čokoladnom glazurom.
- Kolač ostavite u hladnjak da glazura očvrsne.
- Kolač od čokoladnih bananica je pripravljen i spreman za posluživanje. U slast!