ponedjeljak, 10. veljače 2014.

Kokos rolat



POTREBNO JE

ZA KORU 250 g mlevenog keksa, 100 g šećera u prahu, 100 ml skuvane nes kafe, kašika višnjevače ili ruma, 100 g otopljene čokolade, 100 g mlevenih prženih oraha, kašika kakaoa ZA FIL 100 g kokosa, 100 g maslaca, 100 g šećera u prahu, 100 g malina, 3 kašike vode, 3 kašike šećera

PRIPREMA

Sve sastojke za koru izmešajte u ujednačenu smesu i razvijte je na providnoj foliji u pravougaonik. Vodu i šećer stavite da provri, a maslac, šećer u prahu i kokos izmiksujte. Sipajte prokuvani šećer i maline, pa još malo mutite da dobijete kremastu smesu. Rasporedite je preko kore i pažljivo uvijte u rolat. Uvaljajte ga u kokos i ostavite da se stegne u frižideru.