ponedjeljak, 17. veljače 2014.

Carska torta


http://kolacii.blogspot.com/2013/08/carska-torta.html

Sastojci:

250 grama margarina
250 grama šećera,
 250 grama mlevenih oraha,
 250 grama brašna,
 3 jaja,
3 kašike kakao praha, 
1/2 kesice praška za pecivo,
 sok i kora celog limuna

Priprema:

Margarin penasto umutiti sa šećerom, dodati jedno po jedno jaje i mlevene orahe. Brašno izmešati sa praškom za pecivo i kakao prahom, pa i to umešati, dodajući kašikom, a na kraju dodati sok i rendanu koru dobro opranog limuna.
Izliti smesu u podmazan i brašnom posut pleh koji treba da bude srednje veličine. Kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata, proveriti čačkalicom da li je pečen, prohladiti i seći na kocke. Može se posuti prah šećerom, a i ne mora, i lepši je kad malo odstoji u poklopljenoj posudi.