ponedjeljak, 17. veljače 2014.
Carska torta
Sastojci:
250 grama margarina,
250 grama šećera,
250 grama mlevenih oraha,
250 grama brašna,
3 jaja,
3 kašike kakao praha,
1/2 kesice praška za pecivo,
sok i kora celog limuna
Priprema:
Margarin penasto umutiti sa šećerom, dodati jedno po jedno jaje i mlevene orahe. Brašno izmešati sa praškom za pecivo i kakao prahom, pa i to umešati, dodajući kašikom, a na kraju dodati sok i rendanu koru dobro opranog limuna.
Izliti smesu u podmazan i brašnom posut pleh koji treba da bude srednje veličine. Kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata, proveriti čačkalicom da li je pečen, prohladiti i seći na kocke. Može se posuti prah šećerom, a i ne mora, i lepši je kad malo odstoji u poklopljenoj posudi.