Sastojci
BiskvitŽuti fil
Čokoladni fil
- 5 žumanaca
- 5 kašika šećera u prahu
- 2 štanglice čokolade za kuvanje
- 60 g margarina
Priprema
Od belanaca ulupati čvrst sneg, dodati šećer, kakao i mlevene, pečene lješnike i dobro izmiksirati. Smesu preneti u nauljen i brašnom posut pleh i peći na 180°C oko 20 minuta. Pečen biskvit izvaditi i ostaviti da se ohladi pa iseći na više kora.Za žuti fil na mleku skuvati šećer, žumanca i brašno. Kad se fil ohladi, dodati 60 g margarina i dobro izmiksirati.
Za čokoladni fil na pari kuvati žumanca, šećer u prahu i otopljenu čokoladu – oko 15 minuta. Kad se fil ohladi, dodati 60 g margarina i dobro izmiksirati.
Filovanje ide sledećim redom: kora, žuti fil, smeđi fil pa tako do vrha. Boem tortu ukrasiti prženim, mlevenim lešnicima.