POTREBNO JE
250 ml mleka, 2
jajeta, 250 g
maslaca, kesica vanilin šećera, 150 g
šećera, 200 kupovnih kora za
tortu, 4 kašike
džema od
kajsija, 6–7
banana, 2 kašike limunovog soka, 6 kašika ruma ili soka od
pomorandže,
100 g
čokoladnih mrvica, 120 ml
slatke pavlake, 5 kašika rastopljene
čokolade
PRIPREMA
Mleko, jaja, 30 grama omekšalog maslaca, vanilin šećer i šećer umutite
na pari da dobijete gušći krem. Sklonite s vatre i ohladite u frižideru.
Koru za tortu obrežite prema kalupu i odsečeni deo isecite na kocke.
Koru premažite džemom, pa odozgo rasoredite kolutove banana debljine 2
cm, da stoje uspravno. U rashlađen krem umešajte rum ili sok od
pomoranže i dobro umućen maslac. Dodajte isečene kocke i čokoladne
mrvice. Polovinu krema rasporedite između kolutova banana, a ostatak
preko torte.
Tortu ostavite da se hladi dva sata u frižideru, pa je
premažite umućenom slatkom pavlakom. Na kraju nanesite rastopljenu
čokoladu.